top of page

Bootverzekering

In Nederland bestaat er geen wet die je verplicht om een bootverzekering voor je boot af te sluiten. Wel wordt in bepaalde situaties een WA-dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) verplicht gesteld door een beheerder of organisatie. Bijvoorbeeld bij wedstrijden, in een jachthaven, een botenstalling of op (een deel van) vaarwater.

Vaar je buiten Nederland? Dan bestaat een wettelijke verplichting soms wel. Dit is het geval in veel landen rond de Middellandse Zee zoals Spanje, Griekenland, Kroatië en Italië. De hoogte van de vereiste WA-dekking verschilt per land. De ANWB Bootverzekering voldoet aan de WA eisen van deze landen. Neem wel een internationaal verzekeringsbewijs mee, die kun je bij ons opvragen.

Je kunt je boot alleen WA, maar ook aanvullend verzekeren. De WA-bootverzekering vergoedt de kosten van de materiële schade en/of letselschade die je veroorzaakt bij anderen. In geval van een aanvaring worden de kosten die je bij jouw eigen boot veroorzaakt dus niet vergoed. Hiervoor is een aanvullende verzekering nodig.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

bottom of page