top of page

Over Ons

AWDG_SHOOT_TEAM-10_edited.jpg

Voor de volledige geschiedenis van ons kantoor gaan we terug de negentiende eeuw, naar de Dorpsstraat 235 in Warmenhuizen. Hier woont Lourens Maas (1813 – 1892). De familie Maas doet in assurantie, beleggen en bankieren. Gezegd wordt dat de eerste tractor in Warmenhuizen door de familie Maas is gefinancierd. Lourens krijgt twee zoons, welke ongehuwd blijven, en een dochter, Antje (1850 – 1912). Antje trouwt in 1874 met Jacob de Groot (1846 – 1892).

 

Antje en Jacob krijgen samen tien kinderen, waaronder Arie de Groot (1885 – 1950), die vanaf 1912 het kantoor overneemt. In (jaartal) trouwt Arie de Groot met Geertruida Pronk en samen krijgen zij zes kinderen, waaronder Theeuwis de Groot (1927 – 1999). Vanaf 1943 doet hij mee in het bedrijf en als Arie de Groot in 1950 overlijdt, nemen Theewis en zijn broers het kantoor over.

Vanaf 1952 neemt Theeuwis de verzekeringen alleen over en is hij tevens beheerder van het Veilingkoffiehuis (tegenwoordig het ‘Bolletjescafé’). Theeuwis haalt zijn B-diploma assurantieagent en houdt de portefeuille in stand. In datzelfde jaar trouwt Theewis met Geertje de Groot - Glas. Samen krijgen zij zes kinderen; Arie, Wil, Gerrie, Frida, Annet en Bernadet.

 

Vanaf 1966 begint Wil in het bedrijf te groeien; eerst uitsluitend incasso, langzaam uitgebreid met controle verzekerde bedragen en het op orde brengen van verzekeringen. In 1978 wordt er voor het eerst gesproken over samenwerken maar Theewis vindt dat Wil eerst maar een eigen agentschap moet oprichten, en zo loopt er van 1979 tot 1988 op beider naam een agentschap. De nadruk van het werk heeft altijd gelegen op dienstverlening en het leveren van goede producten. De assurantiewerkzaamheden zijn in de loop der jaren uitgebreid met administratie voor derden. Vanaf 1982 alleen particuliere aangiften en vanaf 1986 ook voor bedrijven. De bedrijven waren vooral starters. De hoeveelheid werk groeide gestaag. In 1988 wordt alles één en wordt er verder gegaan onder de naam Assurantie- en Administratiekantoor Wil de Groot.

 

Wil ontmoet Gerda de Groot - Dekker (1956 – 2015) in 1976 en in 1978 trouwen zij voor de wet, in 1980 trouwen zij voor de kerk. Samen krijgen zij drie kinderen; Geertje, Pieter en Teun.

 

In 1994 wordt op Bregweid 4 in Warmenhuizen een bedrijfspand gebouwd en komt er personeel in dienst. Vanaf deze periode werkt ook Gerda actief mee in het bedrijf. Wil richt zich voornamelijk op het administratiekantoor en Gerda haar focus ligt bij de assurantiën. Al op jonge leeftijd helpen Geertje, Pieter en Teun mee door kleine werkzaamheden uit te voeren zoals het archiveren van de administratie, het rondbrengen van post, het bijhouden van de urenregistratie en het opstellen van de facturen.

 

In 2006 voegt Geertje zich officieel bij het bedrijf en inmiddels is het hele gezin op zijn of haar manier actief in het bedrijf. Aangevuld met Tineke, Martijn, Rob, Ingrid en Jory vormen zij het team van Adviesbureau de Groot. Nog steeds staat dienstverlening hoog in het vaandel en blijft de waarde van onze dienstverlening bestaan!

 

Een goed advies betaalt zichzelf!

bottom of page