top of page

Doorlopende Reisverzekering

Of je nou een stedentripje gaat maken of gaat bergbeklimmen in de Alpen, je wilt met een gerust gevoel op reis. Dat lukt het beste als je goed verzekerd bent. Als je één keer per jaar reist, kun je een kortlopende reisverzekering sluiten. En als je vaker op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering voor jou voordeliger. Deze is het hele jaar geldig.

Een reisverzekering is bij uitstek een product dat je helemaal zelf kunt samenstellen. Of het nou om een kort- of een doorlopende verzekering gaat: de meeste verzekeraars bieden een basisdekking die je kunt uitbreiden. Voorbeelden van aanvullende modules zijn: wintersport, annuleringsverzekering en dekkingsgebied (Europa of werelddekking). Bij sommige verzekeraars kun je gedurende het hele jaar modules aan- en uitzetten, zodat je nooit te veel betaalt.

Veel mensen denken dat ze met een reisverzekering ‘dubbel’ zijn verzekerd voor zorgkosten, omdat deze ook op de ziektekostenpolis zijn gedekt. Dat is niet helemaal waar. Zeker als je naar een land reist waar de medische kosten hoger zijn dan in Nederland, is het verstandig om een reisverzekering met een goede zorgvergoeding af te sluiten. In Amerika bijvoorbeeld is een ziekenhuisopname vier of vijf keer duurder dan bij ons. Maar je Nederlandse zorgpolis vergoedt alleen de kosten volgens de Nederlandse normen. Dat betekent dat je veel zelf moet bijleggen als je medische kosten maakt in een duur ‘zorg’-land.

Je moet er niet aan denken, maar soms kan de nood zo hoog zijn dat je niet zelfstandig naar huis kunt en moet worden gerepatrieerd. Meest bekend is repatriëring na een skiongeluk. De kosten van zo’n medische repatriëring lopen al snel hoog op. Als je geen reisverzekering hebt, draai je zelf voor die kosten op.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

bottom of page