top of page

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering wordt ook wel begrafenisverzekering genoemd. Hiermee kun je je verzekeren voor je begrafenis, die vaak erg kostbaar is.

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: een natura- en een kapitaalverzekering.

 

De natura-uitvaartverzekering bestaat uit een vast pakket. Dat bepaal je vooraf met de verzekeraar. Denk aan het aantal volgauto’s, de rouwkaarten en de invulling van de bijeenkomst. Je wensen bepalen de premie die je betaalt. De verzekeraar neemt alle zorg vervolgens uit handen. Hij schakelt de begrafenisondernemer in en regelt alles rondom de begrafenis of crematie. De verzekering keert geen geld uit. Lees meer over de natura-uitvaartverzekering.
 

De kapitaalverzekering keert bij overlijden een geldbedrag uit. Hoeveel dat is bepaal je als je de verzekering afsluit. Met dat bedrag kunnen de nabestaanden de begrafenis of crematie betalen. Daarnaast kun je allerlei extra zorg meeverzekeren, bijvoorbeeld terminale zorg of nazorg bij rouwverwerking.

Er bestaat ook een combinatie van deze twee: die verzekering bestaat meestal uit een natura-verzekering, aangevuld met een kapitaalverzekering.

Iedereen kan een uitvaartverzekering afsluiten. Eventueel kun je dat ook voor je partner doen. Vaak zijn ook kinderen tot achttien jaar gratis meeverzekerd. Zij zijn dan meeverzekerd voor het hoogst verzekerde bedrag van een van de ouders.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

bottom of page